Om SOLLOG.dk

Ud over historen på forsiden, så er her lidt mere baggrund om SOLLOG.dk

Arbejdsgruppen

Der er en arbejdsgruppe, der arbejder med systemet bag SOLLOG.dk. Omsætningen er slet ikke til at ansætte eller på anden måde aflønne arbejdsgruppen for deres store indsats. Gennem opkrævning af oprettelsesgebyr, PRO abonnementer og reklamer håber arbejdsgruppen at kunne få dækket en del af udgifterne til servere, hostning mv. Skulle det gå højt, måtrannergy_kortske tilmed en pizza til arbejdsdagene.

Den daglige drift er fra januar 2017 overgået til  IT firmaet Noget Med IT IVS. De står for at koordinere arbejdet og være kontaktledet til kunderne. Arbejdet omkring SOLLOG.dk foregår når det er muligt i forhold til andet arbejde og andre projekter. Derfor er det bedste at benytte kontaktformularen her på hjemmesiden.

Big data

SOLLOG.dk er vokset en del både i de timer der er gået men også i udstyr, servere mv. Det har krævet større servere med mere kapacitet.

Teknikken bag

Systemet er baseret på en enhed på solcelleanlægget, der løbende sender data til en server. På serveren opsamles disse data i en database og kan fremvises via SOLLOG.dk på forskellige måder.

SOLLOG.dk understøtter flere typer invertere og pr 1. marts 2016 “ankommer” data i 6 forskelligt former. Det skal så tilpasses, så alle kan se aktuelle data. Fx sender et anlæg med 3 faser 3 gange så mange spændingsværdier som en 1 faset. Derfor er motoren bagved nødt til at kunne håndtere flere forskellige typer af anlæg.

Energifondenenergifonden

Til et projekt som SOLLOG.dk skal der ud over blod, sved og tårer også bruges en del teknisk udstyr som servere, webhoteller, printkort mv.

Miljø- og Energifonden af 2005 gav i 2015 støtte til dette.